Boende under festivaler

Även på festivaler så behöver man någonstans att kunna lägga sig ner för att sova. Hur hög standard man väljer är dock något som kan variera stort. Nedan tänker vi därför gå igenom de vanligaste sätten att bo på under en musikfestival.

Hotell

Att bo på hotell under en festival ger en otrolig komfort jämfört med de andra alternativen här på listan. De flesta hotellen så som alternativen i de större kedjorna erbjuder dessutom frukost vilket gör att man även får det betydligt enklare med maten under sin vistelse. Den stora nackdelen med att bo på hotell är dock att man oftast är längre ifrån festivalområdet och förlorar enligt många med det även en hel del av festivalupplevelsen.

Tält

Den klassiska festivalupplevelsen är enligt många att bo i tält på festivalens officiella tältcamping. Här gäller det att vara betydligt mer förberedd och ha koll på alla de saker som behövs för att få sina skönhetstimmar på natten. Först och främst så behövs självklart ett tält, en sovsäck och ett liggunderlag. Detta är dock bara grunden och det finns många andra tillbehör så som belysning, hygienprodukter, externt mobilbatteri och mycket annat som gör vistelsen betydligt mer trevlig.

Vloggaren Sophie Hannah Richardson har gjort en lång video där hon går igenom de saker. Vissa är direkt nödvändiga medan andra mest gör det mer bekvämt under festivalresan.

Fördelen med att tälta är att många festivaler har egna campingområden i anslutning till evenemangsområdet. På så sätt så umgås man med andra som är där av samma anledning och har nära till scenerna när det åter igen är morgon och festen åter börjar på nytt.

Husvagn

För den som vill bo lite mer bekvämt men fortfarande hålls sig på festivalområdet så kan det vara ett bra alternativ att bo i en husbil eller husvagn. Oavsett vilken campingtyp så bör man vara noga med att undersöka vad som gäller på campingplatserna. Ibland anordnas inga campingplatser av själva eventet utan det överlåts istället till andra företagare eller  föreningar. Information bör dock alltid finnas på festivalens hemsida.