Idol 2014

Idol är en realityserie som bygger på det amerikanska konceptet med samma namn. Vi i Sverige älskar musik och har tagit emot serien med öppna armar. 

Varje år åker Idol landet runt och letar upp okända talanger som kanske har det som krävs för att bli Sveriges nästa superstjärna. Förra året introducerade man några nya regler för att underlätta ansökningar och liknande.

Till exempel fanns det möjlighet att föranmäla sig. Alla var också tvungna att fylla i en anmälan till polisens belastningsregister så TV4 kunde se om personen hade något brottsregister ifall den sökande tog sig vidare på auditionturnén. För att ge amatörer en mer ärlig chans kunde inte som hade ett skrivkontrakt söka till tävlingen. Dock fick man söka och komma vidare om man hade haft ett tidigare, men inte just nu.

Vinnaren av förra årets tävling, Kevin Walker, ställde till med lite problem under showens inspelning. Grunden till detta låg i att Walker var en fotbollsspelare under kontrakt med GIF Sundsvall och deras lagkapten. Man behövde därför arrangera båda spelschemana, fotbollen och sången, runt varandra för att allting skulle fungera. TV4 gick med på att flytta sitt inspelningsschema några gånger och GIF Sundsvall kunde skjuta fram någon match här och där så Walker kunde stå på scen.

På TV4 gick man med på att arbeta runt hans schema eftersom han var en sådan stor tittarfavorit. Under varje deltävling låg han alltid bra till hos tittarna och inför finalen låg oddsen i hans favör mot rivalen Elin Bergman. I väntan på Melodifestivalen och andra tävlingar haft folk börjat satsa pengar på Idol. Betsafe är en av sajterna där man kan spela på odds under Idolsäsongerna och nästa säsong är tillbaka redan i höst!