Kom i form till festivalsäsongen

För att ge sig själv optimala förutsättningar att ha riktigt roligt under en festivalsommar så gäller det att vara i god form. Det har man mycket att vinna på!

festival

Det är lätt att glömma bort hur mycket det faktiskt krävs för att orka med en hel festivalsommar, helst om man hör till en av dom som varje år brukar besöka fler festivaler än en. Det är tämligen vanligt att festivaler består av lite för mycket av det goda, något som bland annat tenderar att resultera i alldeles för mycket alkohol, näringsfattig och fet mat, samt brist på sömn. Ovanpå allt detta så är det även vanligt att man rör sig en hel del under loppet av en festival. Kanske är det exempelvis som så att man står och dansar till skön musik på en housefestival, eller springer med full kraft rakt in i andra människor i moshpiten under en metalfestival. Vad för typ av festival du än föredrar så kan man dock rent generellt säga att det är lite mera slitsamt för kroppen än den vanliga vardagen, om än väldigt roligt!

Skaffa ork för att ha ännu roligare!

Det finns mycket att tjäna på att förbereda sig väl inför en festival när det kommer till sin egen fysiska hälsa. En vältränad människa som vanligtvis lever sunt, bland annat med hänseende till kosten, är bättre rustad för några dagars slarvande och ett hektiskt partajande än andra. Träningsmässigt hör konditionen till det klart viktigaste att jobba på, för att helt enkelt skaffa sig den ork som krävs för att kunna hålla lågan brinnande så länge som möjligt. Tänk även på att varva vad än du väljer att dricka med en hel del vatten, då det är viktigt att hålla vätskenivån på en bra nivå.

Träna för att stå upp längre

Och är det något man gör nästan konstant på festivaler är det ju att stå upp långa stunder i sträck. Och vill du inte att benen eller ryggen ska ge vika för snabbt kan det vara smart att lägga ned lite träning på övningar som fokuserar på områden som ben, knän och rygg. Hållningsövningar är i regel väldigt bra de också då det hjälper dig att stå upp rätt och inte belasta kroppen fel för att du har dålig hållning. Att stå upp länge med dålig hållning kommer vara betydligt mer belastande än om du står upp med korrekt hållning.