Motörhead

1975 så såh Motörhead dagens ljus i London, den ursprungliga uppsättningen i bandet var Ian Lemmy Kilmaster, Larry Wallis och Lucas Fox. 1981 slog de igenom totalt med låten Ace of Spades och har under åren gett ut 22 studioalbum och deras sista album blev Bad Magic.

yakub88 / Shutterstock.com

yakub88 / Shutterstock.com

Under 2015 var Motörhead ute på Europaturné men i december så avslutades turnén, sångaren Lemmy avled i cancer endast ett par dagar efter han fått diagnosen. Ett gemensamt beslut av de medlemmar som fanns kvar i bandet var att helt sluta och upplösa Motörhead. Vi svenskar kan vara stolta över att trummisen Mickey Dee fanns med i bandet från 1992 till slutet 2015.

Storhetstiden för bandet var under 80- och 90-talet även om de fortfarande är gigantiska i rockens värld, ett bevis på deras storhet är att speltillverkaren NetEnt kommit med en spelautomat med Motörhead tema. Det är inte många musikgrupper som fått den äran. Du får höra många hits av gruppen när du spelar detta spel.

Sverige har som sagt haft en förkärlek till bandet och det visar sig i och med alla live framträdanden som gjorts under årens lopp, sedan 1981 fram tills slutet 2015 så hanns det med 107 spelningar i vårt land. Som stort musikland så tog vi oss Motörhead till våra hjärtan och de är fortfarande våra stora hjältar. Vila i frid Lemmy!