Musik och underhållning i norr

Örnsköldsvik är kanske inte känd mest för att vara en festivalstad, snarare för sina hockeyspelare och sitt hockeylag. Men på senare år så har även en hel del artister letat sig hit och så även lite festivaler här och där.

Konsert

Rock on the Docks

är en riktigt grym musikfestival med betoning på rockmusik och som hålls i Örnsköldsvik. Rock on the Docks har blivit en självklar del av sommaren för många Örnsköldsvikare men festivalen lockar också många besökare från andra delar av landet.

Festivalen som hålls 14:e juni i Fjällräven Center beräknas dra storpublik. Största dragplåstret är troligtvis H.e.a.t som är det mest kända namnet. Förutom H.e.a.t kommer Smash into Pieces, Blackwater, Nicke Borg, Nutmeg, Coming of Age, Tension Head och Soul Decay att uppträda. Med andra ord är det en grym line-up de festivalansvariga lyckats få till staden och kanske kan festivalen få sig ytterligare ett uppsving. Du kan få mer information om eventet genom att besöka  Rock on the Docks officiella Facebooksida som du enkelt hittar genom en Google-sökning eller via den här länken.

I övrigt så kommer under sommaren även att den så kallade sommarfesten att hållas, vilket kan sägas vara en ersättare till den tidigare populära hamnfesten. Under sommarfesten, där det blir både musik och annan underhållning. Att se fram emot mest är förmodligen Londonbandet Sweet LA.

Örnsköldsvik – en stad värd ett besök även i övrigt

För dig som kommer från någon annanstans än Örnsköldsvik kan det vara kul att göra en långhelg av evenemanget. Örnsköldsvik har mycket spännande att erbjuda med ett bra nattliv, god mat och ett stort utbud av hotell. Det viktigaste är att börja med hotellet för att de bästa alternativen inte ska ta slut. Ett bra boende med bra läge och god service är ABC Strandhotell. De kan också hjälpa till med tips på vad du inte får missa i staden.

När det kommer till mat hittar du också ett stort utbud i Örnsköldsvik oavsett om det handlar om ett enklare kebabmål eller en finare restaurang. Linnea&Peter är en restaurang värd ett besök med en fräsch a la carte-meny. Senare kan ni fortsätta kvällen på någon av stadens alla barer och pubar. Det finns självklart också nattklubbar om ni verkligen känner er på partyhumör. På många av de flesta pubarna kan ni också äta väldigt gott. Maten är då oftast inspirerad från det engelska pub-köket eller amerikanska sportbarer.