Sommarens höjdare

Sommaren är snart här och har du inte bokat dina festivalbiljetter ännu så tycker vi att det är hög tid att du gör det. Här tipsar vi om några av sommarens absoluta höjdare.

Bråvalla

Bråvalla är festivalen som kom att bli Sveriges största redan första året som festivalen arrangerades. Bråvalla ligger i utkanterna av Norrköping och platsen där festivalen arrangeras är en tidigare flygflottilj. Arrangören satsade stort redan från första början och världsartister bokades, men trodde sig kunna locka uppemot 40 000 besökare till festivalen, men när man räknade ihop antalet besökare så var det över 51 000 personer som diggat till musiken – vilket gjorde festivalen till Sveriges största någonsin.

I år så vill man förstås inte vara sämre än förra året och har även detta år laddat på med artister som garanterat kommer att locka massor av publik till festivalen. För vad sägs som exempelvis ett av världens största rockband, Iron Maiden, eller housegiganterna Axwell & Ingrosso – för att inte tala om rapparen Kanye West. Det blir att åka av i slutet av juni, räkna med det.

Sweden Rock

Sweden Rock

Om det blir att åka av i Bråvalla är det inget snack om saken om. Att det blir det i Sölvesborg när Sweden Rock Festival arrangeras är det nog ännu färre som tvivlar på. För den inbitne hårdrockaren så är detta paradiset. Inför årets festival har man inte hållit igen med artistbokeriet och om ett par veckor så hälsas den småländska staden på av bland andra Black Sabbath med Ozzy i spetsen, Alice Cooper och WASP med en Blackie Lawless som är hesare än någonsin.

Det är alltså riktigt tunga namn man presenterar och vill man ha biljetter så vill det till att skynda sig eftersom det börjar ta slut!