Sommarens stora konserter

Visserligen lockar festivalerna i sommar, men de är inte de enda stora musikeventen under denna tid. Många stora artister kommer till Sverige – och Europa – sommaren 2014. Här är två du inte får missa!

Biljetter hittar du enklast på Go Music Travel. De kan också hjälpa dig boka flyg och hotell om det skulle behövas.

Dolly Parton

Dolly Parton

Glöm Whitney Houstons version – ingen sjunger ”I will always love you” bättre än kvinnan som skrev låten, nämligen Dolly Parton. Dolly Partons kanske mest kända låt är ”9 to 5”, som var soundtrack till filmen med samma namn där hon spelade en av huvudrollerna. Dolly är helt klart en multibegåvning. Hon fick sitt genombrott i countrymusiken men har också experimenterat med pop och har dessutom en relativt framgångsrik skådespelarkarriär bakom sig. Förutom gitarr och banjo spelar hon piano, hackbräde och trummor. Hon driver också ett antal framgångsrika företag. Kort sagt, det finns inte mycket Dolly Parton är dålig på. Nu åker hon på turné och kommer till Stockholm den 11 juli. Det framträdandet blir definitivt en av sommarens höjdpunkter.

Eminem

När han först gjorde sig ett namn var Eminem chockartisten som dagstidningarna förfasade sig över. Han kritiserades för våldsamma, våldsromantiserande, homofobiska och kvinnofientliga låttexter. Idag är han ett hushållsnamn och Marshall Matters LP är lika mycket ett standardinslag i skivsamlingar som Sgt Pepper’s Lonely Hearts Club Band. Även Eminem är en multitalang – han skriver sina egna låtar, jobbar som producent och testar dessutom på skådespeleri lite då och då. Han har av många tidningar utnämnts till den bästa rapparen 2000-talet skådat och han har utan tvekan influerat många nyare artister, bland annat 50 Cent och Kendrick Lamar. Den 11 och 12 juli spelar han på Wembley i London. Se Dolly i Stockholm den 11:e och ta flyget till London den 12:e för Eminem så får du en perfekt konserthelg.