Sweden Rock sålde slut

Sweden Rock firade 22 i år och i vanlig ordning så sålde man slut biljetterna till den årliga festivalen. Med artister som Alice Cooper, WASP, Volbeat och många fler så fattades det väl bara.

Festivalen blev som vanligt, med några undantag en succé och fick god kritik i media – i vanlig ordning. Att Sweden Rock går så pass bra varje år kan förmodligen sägas bero på en trogen fanskara som dessutom är relativt homogen – det är rockers hela bunten. 33 000 blev årets publiksiffra och de fick se bland annat följande:

WASP

WASP med Blackie Lawless i spetsen var lika hes som brukligt och spelade ett gäng klassiker från både 80- och 90-tal. I huvudsak var det den grymma konceptskivan The Crimson Idol fick ta plats i setlistan och gjorde ingen besviken – tills ljudsystemet la av. Totalt antiklimax, tyvärr.

Alice Cooper

Alice Cooper är en sann legendar som för förstagångsbesökaren knappast gör någon besviken. Med en en tämligen konventionell setlista så är spelningen – på got och ont – vad den är. Inga direkta överraskningar, men heller inga besvikelser. Inte ens den mest sönderlyssnade låten i världen, Poison kan bli dålig i konsertform.